در روزهای اخیر برخی از رسانه‌های داخلی و خارجی از کاهش فروش نفت ایران به چین خبرداده‌اند. بر اساس خبرهای منتشر شده علت کاهش فروش نفت ایران، صادرات روسیه با قیمت کمتر و تخفیف قابل توجه بوده است.

رویترز، جمعه 30 اردیبهشت ماه در گزارشی نوشت که تخفیف‌های روسیه برای فروش نفت موجب شده تا فروش نفت ایران به چین به شکل قابل ملاحظه‌ای کـاهـش یابـد.

بررسی دقیق ماجرا حکایت از این دارد که صفحات مجازی در کنار سایت‌های خبری داخلی از یک منبع خارجی برای انتشار این مطلب بهره برده‌اند.

صفحه توئیتر “PETRO LOGESTICS” و فردی به نام  Staunovo Giovanni به عنوان منبع اولیه انتشار خبر جایگزینی نفت روسیه به جای ایران در چین شناخته می‌شود.

صفحه توئیتر این مرکز پژوهشی، نموداری را منتشر کرده است که بر اساس آن می‌توان گفت صادرات نفت ایران در ماه «می» در مقایسه با «آوریل» 456 هزار بشکه در روز کاهش یافته است.

»جیووانی استانوو» یک تحلیلگر بازار نفت و انرژی است؛ با وجود اینکه صفحه او تعداد فالوور بالایی دارد اما با توجه به میزان بازخورد مطالب، احتمال فیک بودن مخاطبان او وجود دارد.

افزایش تولید نفت ایران براساس گزارش اوپک

بر اساس آخرین گزارش اوپک در ماه آوریل، میزان تولید نفت ایران در سه ماه گذشته از 2میلیون 449 هزار بشکه به 2 میلیون 546 هزار بشکه افزایش یافته است. همچنین در این مدت ارزش نفت ایران نیز از 93.04 دلار به 112.4 دلار رسیده است. البته انتشارگزارش اوپک در ماه آینده می‌تواند اطلاعات بیشتری در مورد کاهش یا افزایش فروش نفت ایران ارائه کند.

 

از طرفی درسال جاری افزایش ظرفیتی جهت پالایش نفت خام در ایران صورت نگرفته است و بر همین اساس می‌توان گفت که افزایش صادرات نفت به چین، دور از ذهن نیست؛ هرچند سناریو ذخیره‌سازی نفت را نیز می‌توان مطرح کرد.

اخبار ضد و نقیض رویترز

از سوی دیگر رویترز در یک گزارش دیگر به افزایش صادرات نفت ایران به چین اذعان داشته است. این رســـــانه مدعی شده که 7 درصد از سهم نفت وارداتی چین، مربوط به ایران بوده و با توجه به اینکه چین روزانه 11.8 میلیون بشکه نفت وارد می‌کند، در نتیجه سهم ایران بیش از 820 هزار بشکه در روز می‌شود.

 

از طرف دیگر باید به این مسئله اشاره کنیم که فروش نفت ایران به سبب تحریم‌ها با شرایط خاص و پنهانی صورت می‌گیرد و در واقع امکان رصد دقیق این فرآیند برای هیچ کدام از شرکت‌های بین‌المللی وجود ندارد.

بنابراین باید گفت که آمار ارائه شده در صفحه توئــــــیتر شرکت «پترو لجستیک» دقیق نبوده و نمی‌توان صحت آن‌هارا تأیید کرد.

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *