واردات گندم به صفر رسید (نادرست)

اخیراً یکی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی با استناد به افزایش تولید گندم و خرید تضمینی دولت از گندم‌کاران، مدعی شده که ایران در تولید گندم خودکفا شده و واردات این کالای اساسی به صفر رسیده است. اما آیا این ادعا درست است؟

ادامه مطلب »

سهم صنعت دامپروری در تولید ناخالص ملی 11 درصد است (نادرست)

سهم رشته فعالیت‌های اقتصادی مختلف از تولید ناخالص ملی کمک شایانی به بهبود بینش، تحلیل و ارزیابی شرایط اقتصادی کشور می‌کند. اخیراً معاون پژوهش، فناوری و انتقال‌یافته‌های مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور طی اظهاراتی مدعی شده سهم صنعت دامپروری در تولید ناخالص ملی ۱۱ درصد است.

ادامه مطلب »

مصرف ۱۷ میلیارد دلار سوخت مایع در یک نیروگاه

باتوجه‌به ناترازی‌های حوزه انرژی در چند سال اخیر، برخی از کارشناسان اقتصادی اظهار نظراتی دررابطه‌با میزان مصرف نیروگاه‌ها مطرح می‌کنند. اخیراً رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی در اظهاراتی مدعی شده در یک نیروگاه ۱۷ میلیارد دلار سوخت مایع مصرف می‌شود.

ادامه مطلب »
ضرورت ایجاد شاخص جدید جهت محاسبه تورم

چرا محاسبه تورم بر اساس شاخص PCE برای ایران ضرورت دارد؟

در ایران غالباً نرخ تورم احساسی مردم از تورم رسمی منتشر شده توسط دو نهاد موازی مرکز آمار ایران و بانک مرکزی، بالاتر است؛ بنابراین به نظر می‌رسد بهره‌گیری از شاخص مخارج مصرف شخصی (PCE) می‌تواند برای ارتقای کارایی سیاست‌گذاری پولی کشور مفید باشد.

ادامه مطلب »

درآمد خانوار شهری و روستایی

مرکز آمار ایران در گزارشی با عنوان «هزینه و درامد خانوار شهری و روستایی» میزان کل درآمد و هزینه‌های خانوار‌های ایرانی در سال 1402 را اعلام کرده است. بر اساس این گزارش بیشترین درآمد خانوار‌های شهری و روستایی مربوط به دریافتی‌های غیر شغلی، مانند: دریافت اجاره‌بها و حقوق بازنشستگی است.

ادامه مطلب »
ترکیب هزینه‌های خانوار شهری و روستایی

هزینه‌های خانوار شهری و روستایی

بر اساس گزارش «هزينه و درآمد خانوار شهري و روستايي سال 1402» مرکز آمار ایران، کل هزینه‌های یک خانوار شهری 50 درصد نسبت به سال 1401 افزایش داشته است. این میزان برای خانوار‌های روستایی حدود 40 درصد بوده است.

ادامه مطلب »