ماجرای خرید توئیتر توسط ایلان ماسک در ماه‌های گذشته فراز و نشیب‌های زیادی داشت؛ تا جایی که وکلای ایلان ماسک به دلیل همکاری نکردن مقامات توئیتر به دنبال فسخ یک‌طرفه این معامله بودند. اما نهایتا پیشنهاد 44 میلیارد دلاری ایلان ماسک برای خرید این شبکه اجتماعی به نتیجه رسید و ثروتمند‌ترین مرد جهان مالک توئیتر شد.

داستان خرید توئیتر

ایلان ماسک قبل از ارائه پیشنهاد خرید کامل توئیتر، با خرید 9.2 درصد از سهام این شبکه اجتماعی به عضویت در هیئت مدیره توئیتر درآمد؛ این مسئله همراه با شروع کش‌مکش‌های ایلان ماسک و اعضای هیئت مدیره و دلیل اصلی ارائه پیشنهاد ماسک برای خرید تمام سهام توئیتر بود.

یکی از مسائل مورد منافشه، پیشنهاد ایلان ماسک مبنی بر ارائه «تیک آبی» با پرداخت دوج کوین بود. اما نهایتا بعد از واگذاری تمام سهام توئیتر به ایلان ماسک، خرید «تیک آبی»، با پرداخت 8 دلار به صورت ماهانه امکان‌پذیر شد.

این اقدام ایلان ماسک، انتقاد‌های فراوانی را به دنبال داشت. زیرا داشتن «تیک آبی» برای یک اکانت در شبکه‌های اجتماعی نظیر توئیتر و اینستاگرام به منزله تأیید اصالت اکانت مورد نظر بود. اما در شرایطی که با پرداخت مبلغی بتوان «تیک آبی» دریافت کرد، تأیید اصالت یک اکانت امکان‌پذیر نخواهد بود.

افزایش اکانت‌های جعلی با فروش «تیک آبی»

بعد از اینکه «تیک آبی» توئیتر برای کاربران متقاضی پولی شد، موجی از حساب‌های کاربری جدید با «تیک آبی» پولی جدید که در حقیقت جعل هویت افراد و برندهای بانفوذ بودند، هرج و مرج و سردرگمی تازه‌ای برای مردم ایجاد کرد.

حساب‌های جعلی تأیید شده به نام سیاستمداران، افراد مشهور، سازمان‌های بزرگ و کسب وکارها روی این پلتفرم ظاهر شدند. هرچند توئیتر، بسیاری از این حساب‌های کاربری جعلی را تعلیق کرده، اما تلاش توئیتر برای رسیدگی به این مشکل باعث سردرگمی بیشتر مردم شده است.

 

 نمونه‌هایی از آسیب اکانت‌های جعلی از سیاست تا سقوط سهام

یکی از مواردی که یک حساب جعلی با تیک آبی توانست دردسر ایجاد کند، زمانی بود که یک حساب کاربری جعلی به نام نامزد جمهوری خواه برای فرمانداری آریزونا، کری لیک، در توئیتی اعلام کرد؛ او در برابر رقیب دموکرات خود از رقابت انصراف داده است؛ این درحالی بود که آرا هنوز در رقابتی تنگاتنگ شمارش می شد. ساعت‌ها طول کشید تا توئیتر این حساب جعلی را حذف کند.

تیک_آبی251

اما مخرب‌ترین جعل اکانت و توئیت مربوط به یک شرکت داروسازی آمریکایی با نام Eli Lilly بود. حساب جعلی این شرکت در توئیتی نوشت: «انسولین اکنون رایگان است.» همین توئیت کافی بود تا سهام این شرکت بیشتر از ۴ درصد افت کند، که به معنی کاهش بیش از ۱5 میلیارد دلار از ارزش آن است، اما داستان به‌همین‌جا ختم نشد و این توئیت جعلی باعث شد، سهام شرکت‌های دارویی رقیب، یعنی شرکت نوو نوردیسک و سانوفی هم بیشتر از ۳درصد افت کند.

تیک_آبی001

بعد از افزایش اکانت‌های جعلی و سؤاستفاده‌های متعدد، توئیتر بسیاری از حساب‌های «تیک آبی» تقلبی را به حالت تعلیق درآورد، اما تلاشش برای همگام شدن با سرعت ظهور قارچ گونه این حساب‌ها، بی‌نتیجه مانده است.

جمع‌بندی

بسیاری از اکانت‌های جعلی که هم‌اکنون در توئیتر ایجاد می‌شوند، ممکن است بسیار خنده‌دار به نظر برسند، اما خوب است بدانید اینکه مردم نمی‌دانند در حقیقت چه کسی و چه چیزی را باید باور کنند، خطرات جدی به‌دنبال دارد. در طول همه گیری کووید-19، ناآرامی و اغتشاشات کشورها و انتخابات، بارها و بارها، آسیب فیک نیوزهایی که در منابع آنلاین مانند توئیتر منتشر شده، در دنیای واقعی به مردم وارد شده است.

اکنون، جاعلان و کلاهبرداران می‌توانند از «تیک‌ آبی» استفاده کنند تا به اطلاعات نادرستی که تبلیغ می‌کنند، مشروعیت دهند و یا حتی باعث سردرگمی سایر کاربران واقعی شوند. قبل از پولی شدن «تیک آبی»، این نشان به ابزاری مفید برای شناسایی حساب‌های رسمی تبدیل شده بود، بنابراین جای تعجب نیست که حالا با قابلیت خریدن این تیک تأییدکننده با رقمی که عموما برای بسیاری قابل پرداخت است، توئیتر دچار هرج و مرج شود.

بر اساس مشاهدات به نظر می‌رسد، اشتراک پولی «تیک آبی» به صورت موقت، متوقف شده باشد. اما هنوز مشخص نیست؛ آقای ماسک و پلتفرم تازه به‌دست‌آمده او چگونه قصد دارند در درازمدت به موضوع جعل «تیک آبی» رسیدگی کنند.

 

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *