میثم لطیفی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان امور استخدامی کشور، مدعی شد:

آلمان فقط ۵ فرودگاه دارد، ولی ما 54 فرودگاه داریم! تقریباً همه فرودگاه‌های کشور بین‌المللی و دارای استاندار بوده یعنی دارای گمرک، پلیس بین‌الملل و … است.

این ادعا موجب شد، اکومتر به بررسی تعداد فرودگاه‌های ایران و آلمان، اعم از داخلی و بین‌المللی بپردازد. در این میان، ابتدا مروری بر تفاوت میان فرودگاه‌های بین‌المللی و داخلی خواهیم داشت.

تفاوت فرودگاه داخلی و بین‌المللی

فرودگاه‌های داخلی:  فرودگاه‌هایی که خدمات پروازهای داخلی را در اختیار مسافران قرار می‌دهند. برخی از این فرودگاه‌ها در صورت نیاز، خدمات پروازهای بین‌المللی را نیز در اختیار مسافران قرار می‌دهند.

فرودگاه‌های بین‌المللی: همان‌طور که از نامشان پیداست فرودگاه‌هایی هستند که در فهرست بین‌المللی AIP ثبت شده‌اند و ویژگی‌های خاصی برای مرزهای هوایی، استانداردهای پزشکی و دیگر خدمات پروازی دارند.

آیا ایران از نظر تعداد و کیفیت فرودگاه از آلمان بهتر است؟

مطابق با اطلاعات به‌روز سایت Flightradar 24 که وضعیت پروازهای هوایی در سراسر جهان را نشان می‌دهد، ایران 64 و آلمان 103 فرودگاه دارد.

همچنین اطلاعات موجود از فرودگاه‌های جهان نشان می‌دهد که فرودگاه بین‌المللی فرانکفورت بزرگترین فرودگاه آلمان و به‌عنوان یکی از مراکز اصلی حمل‌ونقل در اروپا شناخته می‌شود، به‌گونه‌ای که این فرودگاه یکی از فرودگاه‌هایی است که بیشترین مقاصد بین‌المللی را در سرار جهان دارد و در بین ده فرودگاه برتر جهان قرار گرفته است.

 

از سوی دیگر اکثر فرودگاه‌های درون ایران علی‌رغم بین‌المللی بودن، عموما میزبان پرواز‌های داخلی بوده و سفرهای خارجی اکثر این فرودگاه‌ها به عراق و عربستان بوده است. البته ناگفته نماند؛ در سال 1400 و با فروکش کردن بیماری کرونا، تعداد پرواز‌های بین‌المللی از فرودگاه‌های کشور افزایش یافته است.

حمیدرضا سیدی، سرپرست شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران درباره عملکرد پروازی فرودگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۰گفت:

انجام ۳۹۹ هزار و ۴۱۵ سورتی پرواز با میانگین ماهانه ۳۳ هزار و ۲۸۵ سورتی پرواز حاکی از رشد ۴۴ درصدی کل پروازها نسبت به سال ۱۳۹۹ است.

نتیجه‌گیری

با فرض نزدیکی عدد 64 به 54 در تعداد فرودگاه‌های کشور، معاون رئیس‌جمهور اظهارات اشتباهی را مطرح کرده است؛ در واقع آلمان به‌عنوان اقتصاد برتر اروپا، فرودگاه‌های بین‌المللی متعددی دارد. از طرفی قیاس عجیب ایران به‌عنوان یک کشور درحال‌توسعه با یکی از پنج اقتصاد برتر جهان درست به نظر نمی‌رسد.

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *